De grundläggande övningarna för att börja valpträna

Helene Aspgren

Vet du inte hur du ska börja träna din valp? Lugn, vi hjälper dig! Här är det absolut viktigaste övningarna att börja med!

Koppelträning

Det handlar om att lära hunden att gå följsamt vid din sida med en koppel runt halsen. Detta gör det lättare för dig att styra hunden och hålla kontroll över dess beteende i olika situationer, som tex att inte dra i kopplet. Det är också ett sätt att ge hunden en känsla av trygghet och säkerhet, eftersom den vet att den alltid är nära dig.

Här är några exempel på övningar som du kan göra för att koppelträna 

Hundmöten
Hundmöten kan vara svåra för både hundar och hundägare, särskilt om hunden inte är vältränad eller omättligt socialiserad. 

Här är några exempel på övningar som du kan göra för att träna din hund för hundmöten

Inkallning
Inkallning är en viktig del av hundens lydnadsträning. Det handlar om att lära hunden att komma till dig när du kallar på den, oavsett var den befinner sig eller vad den gör. Det är viktigt att komma ihåg att träna regelbundet och vara konsekvent i kommandot och belöningen, detta gör att hunden lär sig vad som förväntas av den. Det är också viktigt att vara tålmodig och att inte ge upp om hunden inte förstår vad du vill direkt. Inkallning är en process som tar tid och tålamod.

Här är några exempel på övningar som du kan göra för att träna inkallning

Skötsel och Hygien
Att ta hand om en valp kräver tid, kärlek och engagement. En viktig del av valpens skötsel är att lära den hygieniska rutiner tidigt, som att klippa klorna, borsta tänderna och att inte kissa inne. Att lära din valp hygieniska rutiner tidigt kan hjälpa till att skapa en hälsosam och lycklig hund. Det kan också göra det lättare för dig som ägare att ta hand om din hund på lång sikt. Var tålmodig och belöna din valp för ett bra beteende under skötsel och träning, detta kommer att skapa en stark relation mellan er.

Här kan du läsa allt om kloklippning

Här kan du läsa allt om rumsrenhet

Fler inlägg om valpar

Våra kategorier