6 enkla steg hur du gör din hund rumsren

Helene Aspgren

Träning av en hund för att bli rumsren kan ta tid och tålamod, men det kan vara värt ansträngningen i längden. Att lära en hund att vara rumsren innebär att lära den att göra sina behov utomhus eller i en speciell plats inomhus.

Här är några steg för att göra din hund rumsren:

Skapa en rutin
Skapa en rutin för att ta ut hunden för att göra sina behov, till exempel efter maten, efter en promenad, efter uppvak eller vid andra specifika tider på dagen.

Belöna rätt beteende
Belöna hunden varje gång den gör sina behov utomhus eller på den plats som är speciell för detta syfte. Det kan vara godis, kärleksfullt beteende eller annat som hunden gillar.

Var uppmärksam
Var uppmärksam på hundens signaler som kan indikera att den behöver göra sina behov, till exempel att den börjar gå runt eller cirklar eller att ändöppningen blir större och svansen går lite uppåt. Ta ut den direkt.

Var konsekvent
Var konsekvent i din träning och rutiner, detta hjälper hunden att lära sig vad som förväntas av den.

Var tålmodig
Var tålmodig och bli inte arg om hunden gör ett misstag det kan ta tid för hunden att lära sig vad som förväntas av den och det är viktigt att inte ge upp.

Var positiv
Var positiv och entusiastisk när du tränar din hund att vara rumsren, det kan hjälpa hunden att förstå att det är en positiv och rolig del av träningen.

Kan kännas omöjligt i stunden men vi lovar, rätt var det är så lär sig hunden det så länge du är konsekvent med träningen!

Fler inlägg om valpar

Våra kategorier