Bästa lekarna för valpar: Maxa glädjen med din fyrbenta vän

Helene Aspgren

Letar du efter de perfekta lekarna för din valp? Denna guide erbjuder praktiska tips för att stärka bandet mellan dig och din hund, samtidigt som ni har kul. Upptäck spännande aktiviteter som stimulerar både kropp och sinne. Låt lekstunden börja!

Draglekar med rep
Få din valp engagerad med en draglek! Använd ett stadigt rep och initiera en underhållande dragkamp. Att låta valpen vinna ibland stärker dess självkänsla.

Apportera leksaker
De flesta valpar älskar att jaga leksaker. Denna lek passar både inne och ute. Använd den för att lära din valp att returnera och släppa leksaken, redo för nästa kast.

Nosaktivera valpen
För trötthet både fysiskt och mentalt, göm godbitar eller leksaker. Låt valpen använda sin nos för att hitta dem, oavsett om det är i en aktivitetsmatta eller i ett rum. Detta engagerar valpen länge.

Tricks och kommandon
Gör inlärningen till en lek! Öva på grundläggande kommandon som "sitt", "ligg", "stanna", och "tass". Detta stärker bandet mellan er och hjälper till med valpens uppfostran.

Kurragömma
Inkludera en vän och lek denna klassiker. Medan en person gömmer sig, hjälper den andra valpen att söka. Belöna upptäckten med lek och godis.

Vänlig brottning
Emulera valpens naturliga lekstil genom att ha en vänlig brottning. Ge valpen en knuff (varsamt) och se om den tar upp utmaningen. Anpassa din lekstil efter valpens storlek och temperament.

Dessa lekar fokuserar på att stärka relationen mellan dig och din valp samtidigt som de erbjuder stimulans och lärande genom lek, låt leken börja!

Fler inlägg om valpar

Våra kategorier