Viktiga punkter att ha i åtanke när du hämtar hem din nya valp

Helene Aspgren

Att hämta hem en ny valp är en spännande och livsförändrande upplevelse. Men för att göra övergången så smidig som möjligt för både dig och din nya valp, finns det några viktiga saker att tänka på.

Avsätt gott om tid vid uppfödaren

När du hämtar din valp är det viktigt att du avsätter gott om tid hos uppfödaren. Detta ger dig tillfälle att ställa de sista frågorna och få mer information om din valps rutiner, matvanor och personlighet.

Resan hem med valpen i bil

Om du planerar att hämta hem din valp i bil, se till att ha en säker transportbur eller hundbälte att fästa i bilens säkerhetsbälte. Kom ihåg att ha med vatten och en liten skål ifall valpen blir törstig under resan. Ta gärna pauser om resan är lång, så att valpen kan sträcka på benen och få lite frisk luft.

Första dagen hemma med din valp

När du väl kommer hem, ge din valp tid att utforska sin nya omgivning. Börja introducera den till dess nya rutiner gradvis, inklusive matning, sovande och toalettbesök.

Låt valpen vila mycket

Det är viktigt att komma ihåg att valpar behöver mycket sömn. Så även om du kanske är ivrig att leka och interagera med din nya valp, se till att den får gott om tid att vila och sova, särskilt under de första dagarna.

Genom att följa dessa tips kommer du att bidra till att göra din valps övergång till sitt nya hem så smidig och stressfri som möjligt.

Nyckelord: hämta hem valp, valp i bil, första dagarna med valp, valpens sömnbehov, valpens första dagar hemma.

Fler inlägg om valpar

Våra kategorier