Den ultimata inköpslistan för din nya valp: Allt du behöver för att välkomna din fyrbenta vän

Helene Aspgren
Att välkomna en ny valp in i ditt hem är en spännande tid! Men för att se till att din nya vän känner sig bekväm och trygg, behöver du vissa grundläggande tillbehör. Här är en komplett insköpslista över vad du behöver till en valp.

 

Mat och vattenskålar: 
Det är viktigt att alltid ha tillgång till friskt vatten och mat för din hund. 
Välj rostfria skålar eftersom de är hygieniska, slitstarka och lätta att rengöra.

Valpfoder:
Det är viktigt att ge din valp en bra start i livet med högkvalitativt valpfoder som uppfyller deras näringsbehov.

En bekväm säng eller filt:
Din hund behöver en bekväm plats att vila och sova på. Vi har ett stort av hundsängar, här är våra favoriter (alla modeller finns i olika färger och storlekar för att passa just din hund): 


Koppel, halsband och sele: 
Dessa är nödvändiga för att kunna gå ut med din hund och för att hålla den säker. Vi rekommenderar sele på hunden, speciellt i början för att undvika obehag och skador samt ger bättre kontroll över hunden. När du väljer ett sele till din valp, kolla så det är justerbart så det går att göra större när valpen växer. 


Leksaker: 
Hundar behöver mental och fysisk stimulans, så ha olika typer av leksaker hemma för din hund att leka med. Annars blir du eller dina möbler ett hett tuggben... våra favoriter:


Godis och belöningar:
 
Det är bra att ha lite godis och belöningar hemma för att belöna din hund för bra beteende och att använda som distraktion under träning. Vi säljer våra i flerpack få det går åt extremt mycket godis när du ska valpträna, skönt att alltid ha hemma och du sparar pengar! Vi rekommenderar också att ha en 
godishållare där du kan ha allt godis i när du tex valptränar. 


Hygienprodukter:
Tänk på tandborstar, schampo och kloklippare för att hålla din valp ren och frisk.

Borste eller kam:
Regelbunden borstning och kamning hjälper till att hålla din hunds päls frisk och välvårdad. När du köper en borste till din valp, tänk på att det ska vara mjuka strån eller med plastpluppar. 

Första hjälpen-kit:
Det är bra att ha ett första hjälpen-kit hemma för att kunna hantera eventuella olycksfall eller skador. Vi har tyvärr inga att erbjuda hos oss för tillfället, kommer in längre fram. 


Bärväska, transportbur: eller säkerhetsbälte:
Detta är viktigt för säkra resor med din valp.

ID-märke: 
Det är viktigt att din hund alltid har ett ID-märke med dina kontaktuppgifter på, i händelse av att den skulle bli förlorad. 

Reflex eller lampa: 
Under de mörka perioderna är det bra att ha något som gör att din hund syns och inte råkar illa ut. 

Bajspåsar:
Det är viktigt att plocka upp efter sin hund när man går ut, så ha alltid bajspåsar med dig. Vi köper alltid storpack varje gång vi köper, det är så jobbigt att gå och handla enstaka hela tiden. Skönt att alltid ha hemma och du sparar pengar!

Färstingplockare och fästingmedel: 
Våra jyckar älskar att springa i gräset på sommaren, därför kommer du tyvärr som hundägare att få uppleva fästingar på din hund under sommarhalvåret. En bra färstingplockare är ett måste! Fästingmedel är också mycket viktigt, finns många att välja på rådfråga därför din veterinär eller på apoteket vilken som passar just din hund. Vi har tyvärr inget av detta hos oss, än.  

Kom ihåg, detta är bara grunden. Din valp kan behöva fler saker beroende på dess storlek, ras, ålder och hälsa. Lycka till med din nya valp, och ha roligt under er resa tillsammans!

Nyckelord: valpinsköpslista, första gången hundägare, vad du behöver till en valp, förberedelser inför valp, valptillbehör, hundägarskap.

Fler inlägg om valpar

Våra kategorier