HITTA VETERINÄRER I Uppsala

Välja rätt veterinär i Uppsala

Nedan kommer vi att gå igenom grunderna i att välja djursjukhus och vad du bör tänka på i valet.I Stockholm finns det ett antal olika djursjukhus att välja mellan, med veterinärer specialiserade inom olika områden.

Se till att göra en ordentlig undersökning och jämför dina möjligheter innan du bestämmer dig för vilket djursjukhus du ska använda dig av.

Uppsala

Veterinärklinik Evidensia

Evidensia är en rikstäckande veterinärklinik med väldigt gott rykte. De har en bred kunskap och bra betyg. Evidensia är ett säkert val om ditt djur inte mår bra.

Öppettider Djursjukhus: Måndag - Fredag 07:00 - 21:00

Tel: 018-418 29 00

Mail: uppsala@evidensia.se

Hemsida: www.evidensia.se

Malmö

Ultuna Djursjukhus, SLU

Ultuna Djursjukhus vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är en annan framstående veterinärklinik i Uppsala. Här erbjuds högkvalitativ vård av djur med avancerad teknik och expertis. Djursjukhuset är känt för sina specialisttjänster inom kirurgi, internmedicin och diagnostik.

Öppettider Djursjukhus: Dygnet runt

Tel: 018-67 26 80

Mail: djursjukhuset@slu.se

Hemsida: www.slu.se

Expertis för just ditt djur

Ungefär 34% av Sveriges hushåll har ett husdjur, 20% har katt, och ungefär 15% har hund. Det blir därför tydligt att behovet att veterinärer finns och att det är viktigt att välja rätt djursjukhus för dig som bor i Uppsala. Djursjukhus i Uppsala erbjuder ofta en bred kompetens om de vanligaste husdjuren som till exempel hundar och katter. När du söker en veterinär i Uppsala är det viktigt att titta på vilken typ av vård din potentiella klinik erbjuder och om vilka djur den har specialiserat sig, framförallt för dig som har ett ovanligare husdjur. Kolla först över så att kliniken har rätt kunskap om just ditt husdjur och även om de har specialutbildning inom områden som dermatologi eller internmedicin. Att ditt djur får tillgång till veterinärer som är specialiserade på just dess behov är av största vikt.


Vikten av tillgänglig vård

Utöver veterinärernas kompetens är det också viktigt att kolla över vilka öppettider din potentiella djurklinik har. En djurklinik bör erbjuda varierande och långa öppettider, och framförallt jouröppettider för de tillfällen ditt husdjur blir dåligt under till exempel en helg.Vissa djursjukhus erbjuder även djurambulans, vilket kan vara relevant om du själv skulle ha svårt att ta dig till vården.


Jämför djurklinikens omdömen

När du har har hittat några olika djurkliniker du kan tänka dig, lägg lite tid på att kolla över deras recensioner på nätet. Där kan du få förstahandsinformation från andra djurägare som har sökt vård på deras kliniker.


Akutvård för hundar och katter, och andra husdjur

Vid de tråkiga tillfällen när våra husdjur blir akut dåliga är det viktigt att vi vet vart vi kan ta dem och att vi litar på de veterinärer som arbetar där.


När varje sekund räknas

Om ditt husdjur drabbas av en akut sjukdom eller skada, är det viktigt att snabbt kunna få tillgång till akutvård. Många kliniker och djursjukhus i Uppsala erbjuder akuttjänster där erfarna veterinärer är redo att hjälpa till direkt. Se i förväg över vad de har för avtal och villkor, och ifall din försäkring täcker en möjlig akut operation eller akut vård.


Dygnet runt-öppettider

En del djurkliniker i Uppsala erbjuder dygnet runt-öppettider för att säkerställa att ditt husdjur alltid kan få den vård som behövs, när det behövs. Detta är särskilt viktigt för akut sjuka eller skadade djur, där tid är en kritisk faktor.


Specialistvård och operationer

I vissa allvarligare sjukdomsfall kan mer specialiserad kunskap krävas. Se därför i förväg över om ditt djursjukhus har specialistveterinärer som kan erbjuda mer avancerade ingrepp och operationer.


När ditt djur behöver mer än grundvård

Uppsala har ett antal djurkliniker som erbjuder specialisttjänster, såsom avancerad bildgivande diagnostik, onkologi, och avancerad ortopedi.

Dessa faciliteter är utrustade för att hantera mer komplexa hälsofrågor som kan kräva specialistingrepp.


Förberedelser inför kirurgiska ingrepp

När ett kirurgiskt ingrepp är nödvändigt, bör din veterinär förbereda dig och ditt djur inför, och genom, processen. Detta inkluderar allt från förhandskonsultationer till eftervård, för att säkerställa bästa möjliga resultat för ditt djur.Med den stora mängden djursjukhus som kan finnas i Uppsala kan man ibland tappa den personliga servicen som kan finnas på mindre orter. Se därför över dina alternativ så att du känner att du kan lita på din veterinär och känna en trygghet i att veterinärerna på ditt valda djursjukhus kommer att ge ditt djur den bästa vården. Se även till att kliniken du väljer har kapacitet att ta emot och behandla ditt husdjur vid akut uppkomna situationer.


Vikten av att ha en bra försäkring för ditt husdjur

Att se över din djurförsäkring, och teckna en ifall du inte redan har en, är en viktigt beståndsdel i ditt djurs vård. En bra försäkring täcker inte bara hastigt uppkomna skador eller sjukdomar, utan även grundvård som vaccinationer och hälsokontroller.


Trygghet i oväntade situationer

Genom att ha en djurförsäkring kan du känna dig trygg i att du kommer att ha råd att ge ditt djur den vård som behövs.


Ekonomisk planering för husdjursvård

När du tecknar ett försäkringsavtal för ditt husdjur säkerställer du att du alltid har möjlighet att vårda ditt djur när det behövs.


Ett brett skydd för olika behov

Gå även igenom vad försäkringen inte täcker så att du kan planera vården därefter. Vissa försäkringar erbjuder även tilläggstjänster som stödlinjer för akuta frågor och rådgivning som kan vara mycket värdefull i krissituationer.Genom att försäkra ditt husdjur har du gjort en investering i dess hälsa och välbefinnande, samtidigt som du kan känna ett lugn över att du ekonomiskt kan hantera hastigt uppkomna situationer.