Skydd din hund från fästingar

Helene Aspgren

Fästingar kan vara en plåga för hundägare, särskilt under varmare månader. Dessa små kryp kan överföra farliga sjukdomar till våra fyrbenta vänner, inklusive borrelia och anaplasmos. Men det finns sätt att skydda din hund från fästingar och minska risken för infektion.

Här är några enkla tips för att skydda din hund från fästingar.

Använd fästingmedel

Det enklaste sättet att skydda din hund från fästingar är att använda ett fästingmedel. Det finns många olika typer av fästingmedel på marknaden, inklusive halsband, spot-on behandlingar och oral medicinering. Var noga med att följa anvisningarna på förpackningen och välj ett fästingmedel som är lämpligt för din hunds ålder och vikt. Om du har en hund som sover i din säng rekommenderar vi tabletter istället för halsband.

Kolla din hund för fästingar

Ett annat sätt att skydda din hund från fästingar är att regelbundet kolla efter dem. Ta dig tid att noggrant borsta igenom din hunds päls och leta efter fästingar. Om du hittar en fästing, använd en fästingborttagare för att ta bort den så snart som möjligt. Ju snabbare du tar bort fästingen, desto mindre är risken för infektion.

Tips på en bra borste:

Utredningsborste, självrengörande från Hunter

Bästa hundborsten

Se alla våra hunborstar och hundkammar

Undvik högt gräs och buskar

Fästingar trivs i högt gräs och buskar, så undvik områden där de är vanliga när du går ut med din hund. Om det inte är möjligt, se till att du är extra försiktig och kontrollerar din hund för fästingar när du kommer tillbaka.

Tvätta din hunds sängkläder och leksaker

Fästingar kan också gömma sig i din hunds sängkläder och leksaker, så se till att tvätta dessa regelbundet. Tvätta sängkläder och leksaker i varmt vatten för att döda fästingar och andra parasiter.

Ta hand om din trädgård

Fästingar trivs också i trädgårdar med högt gräs och buskar. Håll din trädgård vältrimmad och klipp gräset regelbundet för att minska risken för fästingar.

Genom att följa dessa enkla tips kan du hjälpa till att skydda din hund från fästingar och minska risken för infektion. Kom ihåg att om du tror att din hund har drabbats av en fästingburen sjukdom, ska du kontakta din veterinär så snart som möjligt. Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto bättre är chansen för att din hund kommer att återhämta sig.

Fler inlägg om vuxna hundar

Våra produkter